LA RECEPTA DE OLIVESLa collita d'olives ja és feta.


Aquestes olives són d'una olivera plantada en test que és en una terrassa solejada.

És possible i ven fàcil conservar les, val la pena i són boníssimes.

Aquí us deixo la recepta de la web de TV3.

Collim les olives un cop es tornen negres i abans que siguin massa toves (normalment durant els mesos d'octubre o novembre, depèn de l'àmbit geogràfic en què ens trobem).

Aquestes olives les posem en un recipient de tal manera que quedin completament cobertes d'aigua. Durant un mes, els hi canviarem l'aigua cada dia (si pot ser, sempre a la mateixa hora).

Quan hagi passat un mes, ja ho tenim a punt per posar-ho en pots. Fem bullir les plantes aromàtiques: llorer, timó, romaní, fonoll i la sajolida. Deixem refredar.

Mentrestant, preparem tires de la pell de taronja i la llimona i aixafem els alls. Deixem els pots a punt.

Amb la mateixa aigua que hem bullit les plantes aromàtiques (acabades de collir) omplirem els pots amb les olives. Farem la següent barreja: 9 mesures d'aigua per 1 de sal.

Com ho farem? Doncs anirem alternant olives, una mica de timó, pell de llimona, un trosset d'all... vaja, una mica de tot, Un cop el tenim ple, un bon consell: posar-hi unes gotes d'oli al damunt per tal que no es floreixi.

I JA TENIM LES OLIVES A PUNT, PERÒ NO PER MENJAR. SI JA TENIM OLIVES DE L'ANY PASSAT NOMÉS ENS PODREM MENJAR AQUELLES I LES D'ENGUANY HAUREM D'ESPERAR Fins a L'ANY VINENT.

Molt important esperar un any, un mes i un dia per tastar-les, ja que si no poden ser un pel amargues.